Meer bezoekers naar mijn webshop

Meer bezoekers krijgen naar je webshop is de eerste manier om meer aanvragen en sales te krijgen. De kunst is om bezoekers te krijgen naar je webshop die potentiële kopers kunnen zijn. Anders heb je alleen maar kijkers en geen kopers. Er zijn tal van manieren om meer bezoekers te krijgen, maar deze zijn in te delen in organische en betaalde manieren.

Organisch meer bezoekers krijgen naar je webshop

E-commerce meer bezoekers

Organisch meer bezoekers krijgen betekent dat je op zoek gaat naar manieren om publiek aan te trekken zonder per bezoeker te betalen. Je gaat mensen aantrekken door mensen uit zichzelf naar jou toe te laten komen. Dit kan op tal van manieren zoals het schrijven van waardevolle inhoud op je website, affiliate marketing, maar ook offline zoals meetings, flyers en meer:

 • content marketing, schrijven van waardevolle content o.b.v. veelgezochte onderwerpen
 • SEO, inhoud optimaliseren voor zoekmachines en backlinks verkrijgen vanuit andere relevante websites
 • affiliate marketing, andere mensen jouw producten laten promoten tegen vergoeding
 • Pinterest boards maken
 • Twitteren
 • Facebook groepen maken

De grootste uitdaging is om focus te houden op 1 a 2 kanalen. Met name als je binnen je bedrijf slechts 1 a 2 mensen hebt om de boel te runnen dan kun je beter in een kleiner aantal onderdelen uitblinken, i.p.v. overal een beetje goed in zijn.

Meer bezoekers krijgen met betaalde campagnes

Naast de organische manier kun je ook met betaalde campagnes meer bezoekers naar je website of webshop krijgen. Het grote voordeel is dat je niet hoeft te wachten , maar de bezoekersstroom direct op gang komt. Als je een betaalde campagne start kan dit op tal van plekken:

 • Google Ads
 • Facebook Ads
 • Twitter Ads
 • Pinterest Ads
 • Amazon Ads
 • Bol.com partnerplatform

Belangrijk is dat je adverteert op plekken waar je doelgroep aanwezig is. Is je doelgroep erg aanwezig op Pinterest of op Twitter dan kun je overwegen om daar te starten. Betaald adverteren kan behoorlijk kostbaar zijn. Om op langere termijn winstgevend te kunnen adverteren dien je rekening te houden met een aantal zaken:

 • wat is de gemiddelde orderwaarde?
 • wat is de waarde van een klant over een langere periode van bijvoorbeeld 1 jaar?
 • hoeveel financiele ruimte heb ik in de brutowinst (inkoop – verkoop) om te kunnen adverteren?

Stel je verkoopt producten van 250 euro en de inkoop is 100 euro. De brutowinst is dan 150 excl. btw. Naast de inkoop heb je operationele kosten en een bepaald winstpercentage. In deze speelruimte dien je een maximale CPS of Costs Per Sale te vinden. Hoeveel kosten mag ik maximaal maken aan betaalde marketing? De operationele kosten zijn bijvoorbeeld 50 euro per verkoop en je wilt 50 euro overhouden. Dan heb je maximaal 50 euro per sale te besteden. Dit wordt ook wel een KPI genoemd, een Kritische Prestatie Indicator.

De kunst is om deze marketingkosten te verlagen na de eerste aankoop. Dit kun je bijvoorbeeld doen via e-mail marketing maar ook op betaalde manieren zoals retargeting. In de meeste gevallen zijn retargeting campagnes via Google en Facebook goedkoper. Je winstmarge neemt dan steeds verder toe naar mate de klant herhaalaankopen doet.

Het mooiste is als bezoekers uit eigen intentie naar je website toe komen. Dit kan goed door in te zetten op zoekmachine optimalisatie van je webshop.

Zoekmachine optimalisatie van een webshop

succesvolle webshop

Bij SEO, Search Engine Optimization of Zoekmachine Optimalisatie ga je jouw website zo optimaliseren dat mensen uit eigen intentie via zoekmachines op jouw webshop terecht komen.

Dit kun je doen door jouw webshop de meest waardevolle speler in de markt te maken. De meest waardevolle speler wordt je door de beste informatievoorziening te geven aan je bezoekers. Je kunt hiervoor een paginastructuur in je webshop inbouwen met waardevolle informatie en daarbij verwijzingen maken naar de producten uit je webshop.

De beste informatievoorziening zorgt dat je veelvoorkomende problemen of pijnpunten de oplossing biedt via je webshop. Dit kun je doen door blogs te schrijven of waardevolle pagina’s te maken (zoals die je nu leest). De investering in het maken van dit soort pagina’s is veelal eenmalig en het rendement van bezoekers is blijvend. Je bent zelf de expert in je markt dus meestal weet je wel wat de thema’s in je markt zijn:

 • klachten
 • problemen
 • onderwerpen

Van ieder van deze thema’s kun je een pagina in je webshop maken en daarin een hierarchie maken, zoals ik zelf ook doe:

Het mooie is dat je de thema’s oneindig kunt uitbreiden en daardoor op steeds meer onderwerpen naar boven komt in Google. Je wordt een ware autoriteit in je markt. Mensen bestellen sneller bij jou omdat ze je vertrouwen. Daarnaast krijg je een berg content voor je social media accounts.

Kom in contact met de Suspects van je doelgroep

In mijn ledengroep van E-commerce Mastery praat ik over Suspects. Dit zijn mensen uit je doelgroep die jouw merk nog niet kennen. Door waardevolle inhoud te maken zorg je dat deze Suspects automatisch met jou in aanraking komen en er een eerste kennismaking plaatsvindt. De opbouw van een zakelijke relatie is net een privé relatie.

Met mijn bedrijf Vindress ben ik op dit moment ook bezig om op diverse onderwerpen te ranken in zoekmachines. Met de volgende structuur zie je dat ik bezig ben om een structuur uit te rollen:

Via een tool als Semrush kun je onderzoek doen welke thema’s relevant zijn in je markt en om daar vervolgens waardevolle inhoud voor te maken.

Maak iedere week eens 1 waardevolle pagina in je webshop en je zult binnen 1 jaar de meest waardevolle speler in je markt zijn.