Autoriteit krijgen met je website en bedrijf in 5 stappen

Menno Bouma Conversie Optimalisatie Leave a Comment

Autoriteit krijgen met je website heeft alles te maken met vertrouwen en de domeinnaam populariteit. In dit artikel leg ik je in 5 stappen uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Wat is autoriteit?

Autoriteit hebben betekent dat je een specialist-status hebt binnen je markt. Je kunt een autoriteit zowel ZIJN als UITSTRALEN. Door bijvoorbeeld diploma’s te halen en te voldoen aan bepaalde keurmerken ben je een specialist. Een certificaat behalen, zoals het Google Adwords Certified partnerschap. Je website kan ook een autoriteit zijn door een hoge Domain Autority score te hebben.

Daarnaast kun je autoriteit uitstralen. Je kunt laten zien dat jij een specialist in je markt bent door bijvoorbeeld foto’s van de diploma’s op je website te plaatsen. Je kunt de logo’s van keurmerken en certificaten bijvoorbeeld onder of bovenin je website tonen. Een andere methode om autoriteit uit te stralen is door te laten zien dat je ergens diepgaande kennis van hebt. Dat je jarenlange ervaring hebt. Dit kun je doen door een portfolio van je verrichte opdrachten te maken en blogs te schrijven over vraagstukken in je markt. Hierdoor ontstaat ook klantloyaliteit, waardoor klanten meer kopen.

Autoriteit krijgen

Waarom is een hoge autoriteit nodig?

Een hoge autoriteit zijn en uitstralen zorgt dat je meer bezoekers op je website krijgt en dat er meer klant worden, het vertrouwen en de conversie neemt toe. Met name als je een webshop hebt dan is vertrouwen erg belangrijk. Je werkt met het geld van je klanten en hun data. Daarom moet alles goed gaan. Een conversie van 1 naar 2% betekent een verdubbeling van de omzet. Als je 1 miljoen omzet draait per jaar met je webshop, en er vind een verdubbeling plaats, dan is het zeker de moeite waard om aan de autoriteit te werken. Laten we starten met mijn 5 tips.

1. Krijg de juiste certificaten binnen je branche

Door de juiste certificaten binnen je branche te krijgen, weet je zeker dat je over de juiste kennis beschikt om met je klanten te kunnen (en soms mogen) werken. Met name als je een medisch beroep hebt dan zijn diploma’s en certificaten essentieel. Een foto van je diploma kun je op een prominente plaats op je website zetten. Mensen willen graag werken met specialisten. Veel mensen willen kwaliteit. Het hoeft niet perse goedkoop te zijn, als het maar goed is. Klanten willen er op kunnen vertrouwen dat zaken goed geregeld zijn.

2. Maak een portfolio van je verrichte projecten

Ik heb al voor meer dan 200 klanten gewerkt en 99% ervan keek naar mijn portfolio, voordat ze klant werden. Potentiële klanten willen graag zien wat je kunt. Ze willen zien hoe hun eindresultaat er ook ongeveer uit zou kunnen zien. Door je portfolio na ieder project in te vullen heb je ten eerste een mooi naslagwerk voor jezelf en heb je aantoonbare ervaring om nieuwe opdrachten te werven. Een veel voorkomend probleem bij starters is dat ze geen portfolio hebben en daardoor moeilijker aan opdrachten kunnen komen (waardoor hun portfolio niet groter wordt). Je kunt dit oplossen door bij je eerst klanten een lager tarief te hanteren of zelfs iets gratis te doen.

Autoriteit krijgen

3. Kennisbank of blog inrichten voor meer autoriteit

Een kennisbank of blog vind ik een erg goede methode om autoriteit met een website te krijgen. Met een kennisbank laat je zien dat je alle kennis in huis hebt om voor een nieuwe klant aan de slag te gaan. Een kennisbank op je website heeft de volgende voordelen:

 • meer bezoekers via Google. Door vragen van bezoekers te beantwoorden in een blog wordt je website vaker en hoger getoond in de zoekresultaten
 • meer dynamiek op je website. Door bijvoorbeeld wekelijks een blog te schrijven, blijft je website meer in beweging. Je bezoekers zullen vaker en langer langskomen, waardoor de kans op een aanvraag toeneemt.
 • hoge Domain Autority. Als je interessante artikelen schrijft zul je merken dat websites steeds vaker naar je toe linken. Er ontstaat zo een netwerk van websites. Als die websites een hoge DA en PA score hebben dan is dit erg waardevol voor zoekmachine optimalisatie.
 • nieuwe kennis. Bij het schrijven van een blog moet je zelf ook onderzoek doen. Je gaat informatie zoeken over bepaalde onderwerpen, waardoor je kennis zal toenemen. Het is één van mijn eigen methodes om steeds slimmer in mijn vak te worden.

Autoriteit krijgen

4. Website optimaliseren voor een hoge autoriteit

Naast de inhoud van je website, kun je ook de technische kant van je website optimaliseren voor een hoge autoriteit. Onder de motorkap van je website kun je de volgende zaken optimaliseren:

 • navigatie- en paginastructuur. Door een logische opbouw te hebben in je website begrijpen bezoekers en zoekmachines deze beter, wat resulteert in hogere posities en een fijne beleving.
 • snelheid. Een snelle website scoort over het algemeen beter in zoekmachines dan langzame website. Bezoekers hebben een fijne beleving, bezoeken meer pagina’s en doen sneller een aanvraag.
 • meta informatie. Er zijn tal van zogenaamde ‘meta-tags’ die je kunt toevoegen aan je website. Zo heb je een meta titel, omschrijving, zoekwoorden, canonical url, robots, language, etc.
 • interne linkbuilding. Zorg ervoor dat pagina’s naar elkaar verwijzen d.m.v. linkjes. In dit artikel zie je bijvoorbeeld ook tal van linkjes naar andere blogs.

Autoriteit krijgen

5. Domain Autority (DA) en Page autority (PA) verbeteren voor autoriteit

Domain Autority is een score die de autoriteit van een website toont. De Page autority is de score van een pagina binnen een website. De score geeft aan hoe goed een website zal scoren in zoekmachines zoals Google en Bing. Het is een score tussen 0 en 100 punten. De DA en PA zijn ontwikkeld door MOZ. Er zijn slechte enkele websites die een 100 punten score hebben. Het algoritme achter de DA en PA scores worden regelmatig voorzien van een update. Hierdoor kan het zijn dat de scores van je eigen website in de loop der tijd hoger of lager worden.

Bij een lage score is het eenvoudiger om op te klimmen dan bij een hogere score. Het wordt steeds lastiger om de score te verhogen naar mate de score hoger wordt. De DA en PA score kun je op de volgende manieren verhogen:

 • kies een domeinnaam met daarin de belangrijkste zoekwoorden binnen je markt
 • zorg voor sterke en relevante backlinks naar je website
 • schrijf goede teksten volgens de SEO richtlijnen
 • maak vermakende content, zoals video’s en boeiende teksten, voor meer sociale interactie zoals Likes, Reacties en Shares
 • maak een heldere boomstructuur van de pagina’s binnen je website

Word nu een autoriteit!

Je kunt vandaag nog starten met het krijgen van meer autoriteit en meer aanvragen. Wees transparant en laat zien wat je kunt, wat je gedaan hebt en welke oplossing je hebt voor je klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *