Internet marketing

Internet marketing omvat alle methoden om bezoekers, prospects, leads en klanten te krijgen via internet. De meeste bezoekers van Google kiezen voor een bedrijf op de eerste pagina en daardoor is het een ware sport geworden om zo hoog mogelijk in Google te komen. Hierbij kun je denken aan zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, social media marketing, affiliate marketing en meer. Op deze pagina vind je artikelen, tips en diensten over internet marketing:

Gratis Internet Marketing Cursus

Volg de 10-delige gratis cursus en krijg meer mensen naar je website of winkel.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is zorgen dat de inhoud van je website dermate goed is dat je op populaire zoekwoorden hoog in zoekresultaten komt van zoekmachines zoals Google en Bing. Hierbij gaat het om de organische resultaten. Dit zijn de zoekresultaten die onder de advertenties staan en waarbij de klik prijs gratis is. De kunst van zoekmachine optimalisatie is dat de inhoud van je website pagina's zo relevant mogelijk is voor de zoekopdrachten die mensen intypen in Google. Hiervoor dien je dus in de huid van je potentiële klanten te kruipen en te zorgen dat je begrijpt waar ze vaak naar op zoek zijn.

Zoekmachine optimalisatie tips

Gratis Internet Marketing Cursus

Start met het krijgen van nieuwe klanten in de gratis 10-daagse Gratis Internet Marketing Cursus. Meld je nu aan!

Facebook Marketing

Maak meer winst met Facebook marketing. Door te adverteren op Facebook kun je schaalbare groei realiseren. Lees mijn blogs en start vandaag nog.

Facebook Marketing tips

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is het proces waarbij je het percentage dat van A naar B gaat binnen je website optimaliseert. Dit kan bijvoorbeeld van een landingspagina naar een bedankt pagina zijn. Of van een afrekenpagina naar een bedanktpagina. De conversie kan bevorderd worden door te werken aan het design van je website of webshop, maar ook aan zaken zoals vertrouwen, sociale bewijskracht, autoriteit en meer. Een conversie van 1% naar 2% betekent een verdubbeling van de omzet.

Conversie optimalisatie tips

Content marketing

Content marketing is het gebruiken van tekst, afbeeldingen en andere multimediale middelen met als doel om meer engagement en bezoekers te krijgen en deze over te halen tot actie. Goede content marketing is van essentieel belang als je ook op de lange termijn marktleider wilt worden en wilt blijven. Het grote voordeel van content marketing is dat je werkt aan een digitaal vastgoed, waarbij verbeteringen uit het verleden altijd bewaard blijven.

Content marketing tips

Omzet en winst verhogen

Omzet en winst verhogen is voor de meeste ondernemers het doel om te werken aan hun website of webshop. Meer aanvragen, meer bestellingen en meer conversies die leiden tot omzetstijging. Omzet verhogen kun je doen door te werken aan het aantal bezoekers, de conversie naar klanten, het verhogen van de gemiddelde besteding en de klantretentie. Retentie is de mate waarin dezelfde bezoeker terug komt.

Omzet en winst verhogen tips

Marketing automation

Marketing automation is het automatiseren van marketing activiteiten zoals het schrijven van blogs, het verspreiden van artikelen over social media en het automatisch versturen van e-mails o.b.v. klantgedrag. Er zijn tal van tools zoals Active Campaign, Infusionsoft en Mailchimp waarmee je dit kunt realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld mails sturen als iemand een bepaalde pagina van je website wel of niet bezocht heeft.

Marketing automation tips

Affiliate marketing

Met affiliate marketing zorg je dat andere verkopers jouw product of dienst verkopen aan hun relaties in ruil voor een commissie. De vergoedingen voor affiliate marketing kunnen soms wel oplopen tot 75%. Bekende providers in Nederland zijn Paypro, Cleafs en Clickbank. Bij affiliate marketing heb je altijd een aanbieder en promoters. De aanbieder heeft het product en wil deze graag verkopen. De promoter ontvangt een unieke link waarmee producten kunnen worden aangeboden. Als er via die unieke link een verkoop plaats vind dan wordt de commissie aan die betreffende promoter toegeschreven.

Affiliate marketing tips

Gratis Internet Marketing Cursus

Start met het krijgen van nieuwe klanten in de gratis 10-daagse Gratis Internet Marketing Cursus. Meld je nu aan!